Kissan korvat ja likaisuus

Keskustelua kiharakarvaisten ja karvattomien kissojemme terveydestä.

Valvojat: Tuuli, Erika, iippis

Kissan korvat ja likaisuus

ViestiKirjoittaja pintelin päivämäärä 05 Touko 2009, 18:41

Eli kysynkin teiltä muilta miten on pysyykö kissanne korvat puhtaana vai likastuuko kuinka herkästi? :roll: Meillä molempien cornareiden korviin tulee likaa tosi herkästi(ainakin omasta mielestäni :| )ja korvia saa olla putsailemassa n. 2-3krt viikkoon koska se lika pistää heti silmään enkä saata sitä kovin pitkään katsella. :shock: Tänään käytin simoa varuilta eläinlääkärillä että sai katsoa ettei kyseessä ole korvapunkit,mutta se mahdollisuus on nytten pois suljettu koska punkkeja ei ollut.Mukaani sain Clean Aural merkkistä korvanpuhdistusainetta täytyy kokeilla kun aikaisemmin oon putsaillu epi-oticilla.
Maatiaiskissa Hamppu
Fin*Jatsikatin B.B King"Simo"(CRXa)
S*Rexture New Around Town"Svane"(CRX e 03)
pintelin
Pennut 3-6kk.
 
Viestit: 31
Liittynyt: 12 Huhti 2009, 14:24
Nimi: Sari Hakala

Re: Kissan korvat ja likaisuus

ViestiKirjoittaja myymyy päivämäärä 05 Touko 2009, 19:57

Meillä likaantuu toiselta Sfinxiltä korvat niin nopeasti ettei ne koskaan ( näyttelyitä lukuunottamatta) puhtaat olekkaan :oops: Sais päivittäin olla putsaamassa mutta pari kertaa viikossa on saanut riittä. Lääkärillä ollaan myös käyty ja mitään vaivaa ei löytynyt. Toiselta sfinxiltä ei taas tarvitse korvia juuri putsailla, joskus jos nyt sattuu syliin kömpimään sillon kun on puhdistus kamat lähettyvillä saatetaan vähän topsilla pyöräyttää. Eli aika erilaisia keskenään ovat. Lisäksi tällä " töhnäkorvalla" myös silmät rähmii/vuotaa enemmän kuin toisella jolla nekin on aina puhtaat.
Sfinx poika Lankhmar Eagle-Eye "Rasmus"
Sfinx tyttö Hobbitqueen`s Amaranth " Ama"
Käyttäjän avatar
myymyy
Nuoret 6-10kk.
 
Viestit: 145
Liittynyt: 13 Helmi 2009, 23:34
Paikkakunta: helsinki
Nimi: Milla Mäkelä

Re: Kissan korvat ja likaisuus

ViestiKirjoittaja pintelin päivämäärä 05 Touko 2009, 20:53

Ei simoa eikä svanea näytä yhtään haittaavan vaikka korvat olisivat kuinka paskaset hyvänsä :? Mua sen sijaa haittaa senkin edestä. :oops: Katit eivät rapsuttele,pudistele päätään tms että korvissa voisi jotain sinne kuulumatonta olla. korvat eivät punoita ihan normaalit ja terveet ovat,mutta likaa vaan saisi tulla vähemmän. :twisted:
Maatiaiskissa Hamppu
Fin*Jatsikatin B.B King"Simo"(CRXa)
S*Rexture New Around Town"Svane"(CRX e 03)
pintelin
Pennut 3-6kk.
 
Viestit: 31
Liittynyt: 12 Huhti 2009, 14:24
Nimi: Sari Hakala

Re: Kissan korvat ja likaisuus

ViestiKirjoittaja Niina päivämäärä 06 Touko 2009, 09:54

Meillä Ginny on kakkakorva, Tyynillä ja Ketkulla taas harvoin korvissa yhtään mitään. Mä aina sanonkin, että Ginny on taas joutunut kuuntelemaan toisilta BullShittiä, kun sillä on niin likaiset korvat...

Ginnyllä korvia pitää puhdistella noin kerran viikossa, tai muuten tuloo korvatulehdus. Tämän tyttelin tapauksessa se tulehdus on vaan tosi hankala itse todeta, sillä vaikka sillä oli mulle tullessaankin aivan hirveä korvatulehdus (verta siinä töhnässä), niin sen korvat ei ollenkaan punoittaneet, se ei ravistellut tai roikottanut päätään, eikä raapinut korviaan. Sitä töfnää vaan tuli ihan tolkuttomasti. Pari tulehdusta on tullut sen jälkeenkin, mutta sen huomaa vain siitä että töfnän tulo vähän lisääntyy. Ruokinnalla ei tunnu olevan yhteyttä korvien töhnimiseen - yhtä paljon tulee söi se sitten raakaruokaa tai raksuja.
Niina Niinimäki/FIN*Ketaleen kissala

DRX O'Sag's Ginny "Ginny"
DRX SC Tikrun Kedves "Ketku"
DRX Perplex Sanity Assassin "Tyyni"
DRX Ketaleen Kaksoisolento "Nötkötti"
Käyttäjän avatar
Niina
Nuoret 6-10kk.
 
Viestit: 108
Liittynyt: 27 Tammi 2009, 19:57
Paikkakunta: Tuusula
Nimi: Niina Niinimäki

Re: Kissan korvat ja likaisuus

ViestiKirjoittaja memu päivämäärä 09 Touko 2009, 18:42

Taikalle kerääntyy aika paljon mustaa tököttiä korviin. Niitä on ainakin kerran viikossa puhdistettava. Se myös ravistaa päätään hyvin helposti, tiedä sitten mitä se tarkoittaa. Punkkeja ei ole, eikä tulehdustakaan, sillä se on tarkistettu ihan hiljattain.
Mieteni myös tuolla aiemmin kirjoitetusta korvatulehduksesta. Miten ihmeessä tietää, koska on kyseessä korvatulehdus, kun korvat on muutenkin täynnä vahaa? Hajustako, vai mistä. Vastaisuuden varalle olisi hyvä tietää jo etukäteen.

Taikalla on tänään pesupäivä, olen huomannut, että sen koko kroppa likastuu nykyään enemmän kuin ennen, mahtaako sillä olla murkkuikä? :D
SPH Fin*Hobbitqueen´s A Kind of Magic, "Taika"
Käyttäjän avatar
memu
Pennut 3-6kk.
 
Viestit: 52
Liittynyt: 29 Huhti 2009, 12:07
Paikkakunta: Ulvila
Nimi: Merja Korpinen

Re: Kissan korvat ja likaisuus

ViestiKirjoittaja Unna päivämäärä 04 Syys 2009, 09:02

Salsan korviin ja varpaisiin tulee kyllä töhkää, mutta Miau tuntuu hoitavan puhdistustyön puolestani. Oon nyt vähän seuraillut noita katteja asian tiimoilta, ja melkein näyttää siltä, että molemminpuolisesti menevät hieromaan päätään toisiinsa, ei siis normisti puskemaan, vaan hieromaan nimenomaan korviaan kun kutisee. Ja toinen sitten avuliaasti nuoleskelee ylimääräiset pois... hassuja kissoja. Nyt kun opettelisivat vielä kynnet leikkaamaan toisiltaan :D
Käyttäjän avatar
Unna
Pennut 3-6kk.
 
Viestit: 8
Liittynyt: 30 Heinä 2009, 13:00
Paikkakunta: Helsinki
Nimi: Unna Kemppainen

Re: Kissan korvat ja likaisuus

ViestiKirjoittaja Hyppytiike päivämäärä 29 Tammi 2010, 22:15

Meillä oli kunnon korvatöhnäkausi tuossa muutama vuosi sitten. Putsasin kissojen korvia usealla eri puhdistusaineella (en enää muista nimiäkään) ja lopulta Epi-Oticilla, mutta tummaa eritettä tuli jatkuvasti lisää. Eläinlääkärillä ravattiin muutaman kuukauden aikana useita kertoja. Joka kerta korvanäytteestä löytyi hieman hiivaa. 2 vkon Canofite kuurilla helpotti, mutta korvat alkoivat taas töhnääntyä kuurin jälkeen. Mietin jo, että minkälaiselle allergiadietille lykkään tytöt, kun homma aina vaan uusi. Onneksi lopulta tajusin, että vaivan aiheutti kummallakin kissalla juuri tuo puhdistusaine. Kun vaihdoin veteen, niin korvat ovat pysyneet puhtaina, ehkä kerran kuukaudessa sipaisen pumpulilla.

Meilläkin on kyllä yksi tytöistä paljon herkempi töhnääntymään kuin toiset. Mennin karva on ohuempaa ja haituvaisempaa, leuka, korvat, kynnet ja varpaanvälit töhnääntyy, silmät vuotaa enemmän ja tyyppi haiseekin enemmän. Mies kutsuu sitä "tyytyväisyys-tuoksuksi", koska haju voimistuu, kun typy on ollut tutimassa tai on onnessaan *prrrr* *leipooleipoo* :)

Onhan nuo ruoka-aineallergiat ainakin koirilla suhteellisen yleisiä ja oirehtivat siitä ihollaan, jota korvatkin siis ovat. Onneksi ei meillä ollut kuitenkaan siitä kyse. Syövät Virbacin muroja ja RC mössösooseja + kuivattua possunsydäntä nameina. Tuoreruoka on valitettavasti menettänyt kannattajansa. Mummon keittämä kana kyllä tosin kelpaa loistavasti...
Seer's Tiare (CRX a)
Spectrolite Elastigirl (CRX b 03 33)
Seer's Dagaz (CRX ns 24)
Käyttäjän avatar
Hyppytiike
Pennut 3-6kk.
 
Viestit: 15
Liittynyt: 29 Tammi 2010, 00:00
Nimi: Kaisa-Inkeri Silonsaari

Re: Kissan korvat ja likaisuus

ViestiKirjoittaja TarjaK päivämäärä 31 Tammi 2010, 22:40

Alchemist kirjoitti:En nyt tiedä, onko hiiva varsinaisesti kuinka tavallinen
Jotkut harrastajat allekirjoittavat ruokinnan yhteyden korvatöhnäisyyteen eli raakaruokinnalla korvat puhdistuvat ja paljon raksuja syövillä enempi töhnäiset, mutta taitaa silti olla enempi yksilökohtaista tuo likaantuminen.

Meillä on yksi kissa jonka korvat saisi putsata päivittäin ja muilla puhtaat korvat, tämän vuoksi tuohon ruokavalioon en usko sillä kaikki syövät samaa ruokaa.
Itse olen huomannut että tuo korvien likaantuminen on kausittaista, välillä tekisi mieli putsata päivittäin ja välillä saa olla pitkiä aikoja rauhassa
Framillan Cornish Rexit
TarjaK
Pennut 3-6kk.
 
Viestit: 27
Liittynyt: 21 Kesä 2009, 23:17
Nimi: Tarja Kudjoi


Palaa alueelle Kissojen terveys ja sairaus

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron