Silmätulehdus

Keskustelua kiharakarvaisten ja karvattomien kissojemme terveydestä.

Valvojat: Tuuli, Erika, iippis

Re: Silmätulehdus

ViestiKirjoittaja Tuuli päivämäärä 02 Joulu 2009, 03:13

Tosiaan ahkeraa putsausta! Lisäksi meillä on homeopaattisia euphrasia-pillereitä joita annetaan liuotettuna jos on silmätulehdusta. Kerro mitä selvisi!
Metsäkansan burmat (B, Mette, Jasmiini) + cornarit (Aino, Ninja)
Käyttäjän avatar
Tuuli
Moderaattori
 
Viestit: 482
Liittynyt: 27 Elo 2008, 11:50
Paikkakunta: Uppsala, Ruotsi
Nimi: Tuuli Larva

Re: Silmätulehdus

ViestiKirjoittaja Niina päivämäärä 02 Joulu 2009, 10:00

neurotic kirjoitti:Kissalla on mitä ilmeisemmin muodostunut silmään arpikudos, vanhasta haavasta. Näin kertoi eläinklinikan väki puhelimessa, kun kuvailin silmää. Enkä ihmettelis, oli sen verran toinen kissa kuulemma Dianaa kiusannut edellisessä paikassa. Mennään tänään näyttään tuota silmää niin katsotaan mikä on sitten tuomio. :)


Oi joi, ei kuulosta kivalta. Meillä Ginnylle (DRX) tuli sarveiskalvohaavauman seurauksena sekvesteri (tai voi olla, että tuli ihan omia aikojaankin, epäilyksenä kuitenkin, että jäi muhimaan vanhasta haavasta). Sekvesteri on siis kuolioon mennyttä sarveiskalvoa, ja se täytyy poistaa leikkaamalla. Esim. exoticeillä on jonkin verran tätä silmävaivaa.

Sekvesteri voi siis tulla niin, että sarveiskalvoon tulee haava, joka näyttää paranevan, mutta tulehdus jääkin muhimaan syvemmälle sarveiskalvoon ja sarveiskalvo alkaa kuolioitua. Joskus ei tarvita edes sitä haavaa, vaan se sarveiskalvo vaan alkaa omia aikojaan menemään kuolioon (exot).

Sekvesteri näyttää päällepäin sellaiselta tummalta/ruskealta läntiltä tai pisteeltä silmässä. Ja kaipa se silmä voi olla myös samea. Ginnyllä kirkkaan sininen silmä muutti vihreäksi ja keskellä silmää oli ruskea läiskä. Jos Dianan silmä on vaan samea, niin ei varmaankaan ole kyse sekvesteristä. Halusin vaan varoittaa tästä, koska itse kävin Ginnyn kanssa parilla eri eläinlääkärillä, jotka ei tunnistaneet tuota silmävaivaa (tai eivät pitäneet sitä ongelmana, kun silmä ei Ginnyä aluksi vaivannut ollenkaan). Vasta silmäspesialistilla käynti paljasti vaivan vakavuuden, ja kuolio olikin sitten edennyt melkein koko sarveiskalvon läpi. :(
Niina Niinimäki/FIN*Ketaleen kissala

DRX O'Sag's Ginny "Ginny"
DRX SC Tikrun Kedves "Ketku"
DRX Perplex Sanity Assassin "Tyyni"
DRX Ketaleen Kaksoisolento "Nötkötti"
Käyttäjän avatar
Niina
Nuoret 6-10kk.
 
Viestit: 108
Liittynyt: 27 Tammi 2009, 19:57
Paikkakunta: Tuusula
Nimi: Niina Niinimäki

Re: Silmätulehdus

ViestiKirjoittaja myymyy päivämäärä 26 Maalis 2011, 17:21

Hui kamala, kaikkea sitä voi tulla niin kuin tuo sekvesteri. Me käytiin Rasmuksen kanssa tänään lääkärissä näyttämässä sen silmää kun siihen oli ilmestynyt sellainen samea läntti ja haavahan siellä oli. Tylpän esineen aiheuttama ei siis toisen kissan kynnestä niin kuin olisin luullut. Muuten silmä oli ihan ok, ell sanojen mukaan rauhallinen. Vähän vuosi ja oli hieman vähemmän auki kun toinen, nyt annetaan sitten kipulääkettä ja silmätippoja. Viikon päästä olisi sitten kontrolli käynti. Toivottavasti paranee eikä tule mitään lisä juttuja.
Sfinx poika Lankhmar Eagle-Eye "Rasmus"
Sfinx tyttö Hobbitqueen`s Amaranth " Ama"
Käyttäjän avatar
myymyy
Nuoret 6-10kk.
 
Viestit: 145
Liittynyt: 13 Helmi 2009, 23:34
Paikkakunta: helsinki
Nimi: Milla Mäkelä


Palaa alueelle Kissojen terveys ja sairaus

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron