Paperittomat pennut

Keskustelua kaikista kissankasvatukseen liittyvistä asioista aina ongelmista tähtihetkiin.

Valvojat: Tuuli, Erika, iippis

Re: Paperittomat pennut

ViestiKirjoittaja Tuuli päivämäärä 23 Kesä 2009, 23:43

Ei se ilmoittaminen auta jos on kyse ihmisistä jotka eivät toimi SRK:n piirissä :x
Hyvä että asia on otettu esiin. Samalla kun rekisteröi pentunsa, on se todistus siitä että on sitoutunut noudattamaan FIFen ja Kissaliiton (SRK) sääntöjä - tämä vastauksenani jos joku miettii, että miksi rekisteröidä pennut. Rekisterikirja on todistus siitä, että joku instanssi valvoo kissan kasvattajaa, ettei sovi esim. samalla naaraalla teettää kolmea pentuetta vuodessa. Eihän se ihmeitä takaa, mutta kertoo edes sen.
Metsäkansan burmat (B, Mette, Jasmiini) + cornarit (Aino, Ninja)
Käyttäjän avatar
Tuuli
Moderaattori
 
Viestit: 482
Liittynyt: 27 Elo 2008, 11:50
Paikkakunta: Uppsala, Ruotsi
Nimi: Tuuli Larva

Re: Paperittomat pennut

ViestiKirjoittaja Weigela's päivämäärä 28 Kesä 2009, 13:17

Mielenkiintoista, että kun devonin ja cornarin risteyttää keskenään niin niiden jälkeläisiä ei tarvitse näköjään rokottaa enää!
Vahinkoja aina voi sattua, se on selvä ja aikasten monelle on sattunutkin, mutta se miten asian jatkossa hoitaa kertoo aika paljon kasvattajasta.
Weigela's
Pennut 3-6kk.
 
Viestit: 1
Liittynyt: 27 Maalis 2009, 15:25
Nimi: Marjo-Riina Paju

Re: Paperittomat pennut

ViestiKirjoittaja Tuuli päivämäärä 09 Syys 2009, 00:00

Pakko kysyä, mikä tuossa hinnassa epäilyttää? Liian halpa? Baltian maissa on aika lailla eri hintataso kuin Suomessa ja kissat siellä ovat halvempia kuin täällä. Köyhemmistä maista on ihan luonnollista tarjota pentuja rikkaampiin maihin, koska köyhemmissä maissa on usein paljon vähemmän mahdollisia ostajia muuhun hintatasoon nähden kalliille lemmikkikissoille.
Metsäkansan burmat (B, Mette, Jasmiini) + cornarit (Aino, Ninja)
Käyttäjän avatar
Tuuli
Moderaattori
 
Viestit: 482
Liittynyt: 27 Elo 2008, 11:50
Paikkakunta: Uppsala, Ruotsi
Nimi: Tuuli Larva

Re: Paperittomat pennut

ViestiKirjoittaja Tuuli päivämäärä 10 Syys 2009, 20:21

Niin, no en tiedä minkä verran donskeja on viety lännestä itään, mutta tuskin kauheasti kun on idässä kehitelty rotu. Toki kannattaa olla tarkkana kasvattajan suhteen, mutta se että on ulkomaalainen ei vielä kauheasti kerro. En tunne ko. tapausta eikä tässä palstalla ole soveliasta mennäkään henk.kohtaisuuksiin ko. kasvattajan suhteen. Sen sijaan olen itse asunut Virossa ja oli vaikeeta saada pentuja kaupaksi ihmisten ennakkoluulojen takia kun ei nimenikään ole -nen/-la/-lä loppuinen vaikka suomea onkin... siitä on sitten kai jäänyt vähän antipatioita että heti jos joku sanoo että on epäilyttävää niin haluan alkaa selvittämään että miksi.

Mutta aiheeseen, paperittomiin pentuihin - siitähän tuo linkitetty ilmoitus ei kerro mitään.

Muoks: olen ostanut Latviasta meidän hintatasoa halvemmalla kissan ja muualta kalliimmalla ja useamman suht. samalla hinnalla kuin meillä, ja mutu-pohjalta: se kissan hinta ei kerro mitään sen tasosta kasvatuskissana :D Ja kun tuo kasvatuskissan, niin kokemuksen karttuessa on huomannut että kasvattajalla ei ole paljoa tekemistä sen kanssa minkälaisen kissan mistäkin haluaa jos on jo oma fiilis siinä mukana. Sukutaulun ja ulkonäön perusteella ostan kasvatuskissan, en varmasti sen perusteella kuinka mukava kasvattaja on (poikkeuksena epäeettinen toiminta).
Metsäkansan burmat (B, Mette, Jasmiini) + cornarit (Aino, Ninja)
Käyttäjän avatar
Tuuli
Moderaattori
 
Viestit: 482
Liittynyt: 27 Elo 2008, 11:50
Paikkakunta: Uppsala, Ruotsi
Nimi: Tuuli Larva

Re: Paperittomat pennut

ViestiKirjoittaja Eva päivämäärä 19 Touko 2010, 21:44

Alchemist kirjoitti:
Maria S kirjoitti:Semmoinen OT että tuleeko cornarin ja devonin risteytyksestä kiharakarvaisia pentuja? Kun eikös ne ole eri geenit mitkä aiheuttaa sen kiharuuden?

Cornish rexin ja devon rexin kiharuuden aiheuttaa eri geeni eli CRX-DRX-risteytys on suoraturkkinen (kuten normaali maatiainen), ELLEI sitten ole käynyt ihan ihme tsägä ja devon sattunut kantamaan myös cornarin kiharageeniä (devonien jalostuksen alkuaikoina käytettiin myös cornaria kasvatuksessa), mutta HYVIN HYVIN epätodennäköistä moinen.
Eikö cornari sitten voi kantaa devonin kiharageeniä? Käytettiinhän devonia cornarikasvatuksessa myös.
Joskus kauan sitten Englannin ihmeellisessä maassa yritettiin tehdä ns. tuplarexejä, eli pentuja jolla oli sekä cornarin- että devonin rex-kiharageenit. Lopputulos oli huonoturkkisia kiharakarvaisia pentuja joten se kokeilu lopetettiin siihen jonka jälkeen ollaan rodut on pidetty erillään.
Eva
Pennut 3-6kk.
 
Viestit: 14
Liittynyt: 12 Helmi 2009, 23:00
Paikkakunta: Helsinki
Nimi: Eva Wallinvirta

Re: Paperittomat pennut

ViestiKirjoittaja FIN*hermaj päivämäärä 23 Heinä 2010, 09:33

En lukenut koko keskustelua mutta aiheeseen liittyen , meiltä lähti eilen nuorukainen uuteen kotiin ja heille oli käynyt pentua etsiessä mm. tälläinen että myyjä oli Harjavallasta ja kissat kuulemma siellä, tämä pariskunta mikä kissaa etsi asui itse Raumalla.
Heidän olisi pitänyt viedä ensin rahat Helsinkiin ja sieltä mennä sitten hakemaan kissaan, hieman epäilyttävää.
Heille myös etsiessä ainoastaan paperittomien tarjoajat olivat vastanneet ilmoituksiin.. ja eilen selailin apulaa jossa ainakin kaksi paperitonta Sfinxiä etsiä kotia, näitä taitaa siis olla paljonkin liikkeellä.
http://www.hermajcattery.com
http://hermajcattery.blogspot.com/
Kotona asustelevat SPH Kiero, SPH Basse sekä AHT:t Ansa & Oiva
Käyttäjän avatar
FIN*hermaj
Pennut 3-6kk.
 
Viestit: 44
Liittynyt: 11 Touko 2010, 18:10
Paikkakunta: Järvenpää
Nimi: Maiju Tynkkynen


Palaa alueelle Kasvatuskeskustelua

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron