Miten kissan kuuluisi syödä?

Kun jokin hoitoon tai ruokintaan liittyvä asia askarruttaa, kysy siitä täällä.

Valvojat: Tuuli, Erika, iippis

Miten kissan kuuluisi syödä?

ViestiKirjoittaja SuviPiritta päivämäärä 18 Maalis 2009, 15:20

Eikös ole mystinen otsikko. No outo on mielestäni juttukin...mutta nyt olen huomannut että kissojen kanssa saa tutustu mitä oudoimpaan maailmaan :roll:

Eli nyt Ruusa ja Muusa cornari pennut on asunut meillä sen pari viikkoa ja eteen on tullut uusi "ongelma"
Kun neideille laittaa ruuan molemmat ryntäävät kupille ja syövät innokkaasti, mutta sitten Muusa lähtee omille teilleen. Siis syö ehkä semmoisen 20 sekkaa ja sitten neiti onkin jo vilahtanut tutkimaan aivan muita juttuja.

Ruusa puolestaan rouskuttelee, joka ruualla (siis 3 x päivässä) sellaisen 20-30 minuuttia. Kalkkunankaulat ja muu tuoreliha on hauskaa "tapettavaa" syötävää. Hupinsa kullakin. :D Toissa päivään asti olen sitten nostanut tuoreenruuan pois kun Ruusa on lopettanut. Ei viitsi jättää lihaa lämpimään ja Repe-bortsukin on "uhka" kissojenruualle, raksupurkki on tarjolla koko päivän.

No toissa päivänä liharuoka oli Ruusan lopettamisen jälkeen lattialla pitempään, niin kappas vaan Muusa tuli syömään ja pisteli Ruusan heittelemät ja jättämät ruuat poskeensa. Nyt sitten olen testaillut joka ruualla ja sama toistuu. Ensin yhdessä pikku ruokahetki, sitten Ruusa ja lopuksi Muusa. Toisin sano ruokaa täytyy seisottaa semmosen reilun tunnin että molemmat kerkiää syömään :)

Neideillä ei vielä näytä olevan minkäänlaista nokkimisjärjestystä, molemmat vuoropäivin kurmoottavat toisiaan ;)

Olisi mukava tietää onko muilla tuollaisia taivaanrannanmaalareita, jotka syövät kun muistavat :D Koirat kun syövät jos pitävät eikä yksikään meitin koirista ikinä ole palannut kupille jos ruoka ei ole mieleistä vaan jättävät kylmänviileesti syömättä.
SuviPiritta
Pennut 3-6kk.
 
Viestit: 19
Liittynyt: 07 Helmi 2009, 12:22
Paikkakunta: Hämeenlinna, Lammi
Nimi: Suvi Rantalainen

Re: Miten kissan kuuluisi syödä?

ViestiKirjoittaja funkyjam's päivämäärä 19 Maalis 2009, 23:04

meillä on pojilla jouduttu ottamaan käyttöön tuo ruoka säännöstely ku rupee tuo keskivartalo kasvamaan, tytöt saa vapaasti ruokaa.
FI* FunkyJam's, Cornish Rex
Käyttäjän avatar
funkyjam's
Nuoret 6-10kk.
 
Viestit: 121
Liittynyt: 02 Helmi 2009, 22:01
Paikkakunta: turku
Nimi: terhi rannaste

Re: Miten kissan kuuluisi syödä?

ViestiKirjoittaja Marke päivämäärä 20 Maalis 2009, 17:12

^Miten toi oikein onnistuu? Nyt kun pennuille on ollut raksubaari auki, ovat kumpikin kastroitu devon pullistuneet hälyttävästi... Enkä ole keksinyt mitään keinoa pitää ruokaa niin, että nuoriso pääsisi sinne ja muut eivät. Hyvä etteivät cornarit kaivaudu metallisäiliöistä läpi - ruoan perässä. :shock:
CRX Ascanio ja Elica, DRX Cheapy-Piipi, Walko, Poksu, Faura, Kleinspitz Tella
Käyttäjän avatar
Marke
Nuoret 6-10kk.
 
Viestit: 112
Liittynyt: 12 Helmi 2009, 23:04
Paikkakunta: Turku
Nimi: Marketta Rauramo

Re: Miten kissan kuuluisi syödä?

ViestiKirjoittaja Kirsi päivämäärä 06 Elo 2009, 13:58

Moikka !!

Miten olette saaneet kissat syömään kalkkunan/broilerinkauloja, ylipäätään raakaruokaa.
Meillä vaatii paistijauhelihakin keittämisen ennenkuin kosketaan, muutoin haistetaan ja ilme on hyvin halveksuva EI RUOKAA
Kauloja sentäs siirrettiin kupista lattialle, mutta siihen jäi. Keitin jopa kaulat, josko olisi uponneet paremmin, mutta ei

Toi kastraatti-poika hyväksyy tuoreen paremmin ;sydän, munaiset, keuhko yms kelpaa, mutta tytöt ovat paljon nirsompia.
Ei uskoisi kun katsoo Ilonaa (leikattu 2kk sitten) nykyisin kutsun Limpuksi, kun on ihan tiineen näköinen

Kiara (n 8kk) on ihan mahdoton nirsoilija, penturuokakaan ei oikein uppoa, siis animondan kostea

Elikkä jos löytyy "valmistusohjeita" ja kikkoja tai paikkaa mistä ohjeita löytää, otan suurella kiitollisuudella vastaan

Kirsi ja kissat
Kirsi
Pennut 3-6kk.
 
Viestit: 8
Liittynyt: 15 Touko 2009, 14:13
Nimi: Kirsi Tanskanen-Kolehmainen

Re: Miten kissan kuuluisi syödä?

ViestiKirjoittaja Kirsi päivämäärä 07 Elo 2009, 14:13

Olin tietoinen ettei kanaa saa antaa luineen kypsänä eli tämä minun keittämiseni oli lähinnä ryöppäys kissojen hämäämistä varten, joka ei uponnut, eli fiksumpia kuin emäntänsä ;)

Josko jatkan piilottamalla sen ruuan sekaan, joka uppoaa ja lisäämällä raa'an määrää + pitämällä raksubaaria pienemmällä

Pelkkään raakaruokintaan en usko siirtyväni, koska se vaatii jo niin paljon asioihin paneutumista ja vitamiinien + muiden lisien laskemista. Voisi olla helpompaa, jos olisi kolme samat tarpeet omaavaa, mutta kun on kolme ihan eri tarpeilla olevaa

Tuntuu, että tytöt ovat nirsompia varsinkin kun kiimaa pukkaa, niin ei oikein kelpaisi mikään (muu kuin kolli) syötäväksi


Elikkä maltilla
Kirsi
Kirsi
Pennut 3-6kk.
 
Viestit: 8
Liittynyt: 15 Touko 2009, 14:13
Nimi: Kirsi Tanskanen-Kolehmainen

Re: Miten kissan kuuluisi syödä?

ViestiKirjoittaja Hyppytiike päivämäärä 29 Tammi 2010, 23:27

Mitenköhän en itse ole tajunnut, että raakaruualle voisi opettaa sotkemalla sitä teolliseen märkäruokaa. Olenpa pönttö. Täytyykin kokeilla. Meillä Mijo on ainut, joka nauttii raaka-ruuasta. Minä tai mieheni emme syö lihaa, niin ei senkään vuoksi ole tullut opetettua kissoja raakaruualle kovinkaan ahkeraan.

Kissojen ruokarutiinit:

Ruoka-ajat kolmesti päivässä, kahdesti muroja ja kerran märkäevästä. Kuuki syö makkarissa ja Menni ja Mijo keittiössä. Tämä siksi, että jälkimmäiset eivät ole yhtä taipuvaisia lihomaan kuin Möhkö-Kuuki (hällä myös kevyempi ruoka). Kuuki kipittää oma-aloitteisesti makkariin tarjoilijan edellä ja kun ovi avataan ruokailun jälkeen, saa hän kaksi raksua palkaksi (jotka on vähennetty ruoka-annoksesta). Iltaisin ollaan annettu viisi muroa, jotka tyty on saanut etsiä ympäri makuuhuonetta. Eipähän tule lempi-lapselle paha mieli erityksestä ;) Mijo syö hyvin-hyvin hitaasti ja Mennin rutiiniin kuuluu aamuisin vessakäynti kesken ruokailun.
Seer's Tiare (CRX a)
Spectrolite Elastigirl (CRX b 03 33)
Seer's Dagaz (CRX ns 24)
Käyttäjän avatar
Hyppytiike
Pennut 3-6kk.
 
Viestit: 15
Liittynyt: 29 Tammi 2010, 00:00
Nimi: Kaisa-Inkeri Silonsaari

Re: Miten kissan kuuluisi syödä?

ViestiKirjoittaja Tuuli päivämäärä 04 Helmi 2010, 18:22

Maria S kirjoitti:Voiko kyseessä olla jotkut kollin metkut, koska mouruja on päästelty enemmän kun koskaan? Palaakohan se ruokahalu koskaan...

Kyllä toi vähän kolleilulta kuulostaa. Ruokahalu saattaa palata vasta leikkuun jälkeen. Raksut ovat mielestäni kovin lihottavia, suostuuko se niitä syömään? Rypsiöljyssähän on paljon energiaa, mutta mitä kissan haima siitä sanoisi jos sitä säännöllisesti antaisi?
Metsäkansan burmat (B, Mette, Jasmiini) + cornarit (Aino, Ninja)
Käyttäjän avatar
Tuuli
Moderaattori
 
Viestit: 482
Liittynyt: 27 Elo 2008, 11:50
Paikkakunta: Uppsala, Ruotsi
Nimi: Tuuli Larva


Palaa alueelle Hoito-ohjeita ja ruokintakysymyksiä

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron