Tarpeeksi ruokaa ja ravinteita

Kun jokin hoitoon tai ruokintaan liittyvä asia askarruttaa, kysy siitä täällä.

Valvojat: Tuuli, Erika, iippis

Tarpeeksi ruokaa ja ravinteita

ViestiKirjoittaja Sohvi päivämäärä 01 Heinä 2010, 22:37

Kysyisin kokeneemmilta, että onko kissojemme ruokavalio koostumusoikea. Raksuja kissat saavat vapaasti, Royal Caninin Oral merkkisiä. Lisäksi annan aamuisin kolmeen pekkaan yhden märkäruokapussin/purkin (eläinkaupasta ostettua) tai vaihtoehtoisesti kanaa/lihaa. ELi niiden ruokavalio koostuu pääasiassa laadukkaista raksuista. Ollaan jouduttu vähentämään kissojen märkäruuan saantia, koska niiden ikenet oli tulehtuneet ja hampaissa hammaskiveä. Nyt pestään hampaita ja painotetaan ruokavaliota raksuihin. Näin hampaatkin ovat olleet paremmat. Kuitenkin äsken huomasin, että taasen oli toisella kissalla punoitusta ikenissä. Miehen kanssa pohdittiin, että tarvitseeko märkäruokaa antaa edes jokapäivä. Vai voisiko tehdä esimerkiksi niin, että antaisi märkäruokaa/lihaa esim. neljä kertaa viikossa ja muuten raksuja(aina vapaasti saatavilla)+tietenkin satunnaiset herkut, kuten juustot ja leikkeleet. ELi präjääkö kissat pelkillä raksuilla päivän mittaan vai onko muu ruoka välttämätöntä? Minkäänlaisia paino- ongelmia ei kissoillamme ole. Yksi kissoista on vielä pentu, joten hänelle kyllä tulee antaa märkäruokaa enemmänkin.
Sohvi
Pennut 3-6kk.
 
Viestit: 4
Liittynyt: 08 Maalis 2010, 11:28
Nimi: Marika Bäck- Seppälä

Re: Tarpeeksi ruokaa ja ravinteita

ViestiKirjoittaja myymyy päivämäärä 02 Heinä 2010, 18:29

Missä suhteissa muut syöttävät märkäruokaa, lihaa ja raksuja. Ja minkälaista märkäruokaa ? Tää aihe oli oikeen osuva koska oon itsekkin miettinyt saako meidän kissat kaiken tarvitsemansa.

Raksuja meillä on koko ajan tarjolla, tällä hetkellä Feline Portan Holistic. Märkäruokaa saavat 2 kertaa päivässä jolloin toisella kerralla Almonaturea tms ja toisella kerralla vitaminoitua ruokaa ilman viljaa, sokereita yms. Lisäksi vielä rakaa lihaa illalla. Lihoina meillä on yleensä possunsydäntä, possunlihaa, broileria, broilerin sydämmiä ja sillointällöin kalaa + kissojen tonnikala- ja sardiinipurkkeja. Muutakin lihaa annetaan mutta harvemmin.

Olenkin lähinnä miettinyt kun Rasmus ei juuri syö raksuja tai syö mutta hyvin vähän niin saakohan se tarpeeksi vitamiineja ruoastaan. En myöskään haluaisi että yliannostelen vitamiineja sille kun Rasmus kuitenkin päivittäin myös niitä raksuja syö. Ama syö raksuja sen verran reippaasti ettei se yleensä osallistu kun aamupalalle ja illalla se on innolla liha-annosta odottamassa.

Vielä yksi ilonaihe tähän perään :) Meidän ostarille avattiin Luomutassu niminen eläinten luomuruoka kauppa josta saa aika kivasti lihoja kissoille ja koirille, tuoreita luita tms. Lisäksi valikoimassa on ainakin Almonature ja muutama muu ruoka ja vielä jonkin verran tarvikkeita lemmikeille. Ihan loistava juttu ja olenkin yrittänyt siellä nyt käydä. Ruoat kissoille tilaan edelleen netistä mutta lihat ostan sieltä ehdottomasti jotta vaan pysyisi liike tuossa eikä heti lopettaisi.
Viimeksi muokannut myymyy päivämäärä 02 Heinä 2010, 21:42, muokattu yhteensä 1 kerran
Sfinx poika Lankhmar Eagle-Eye "Rasmus"
Sfinx tyttö Hobbitqueen`s Amaranth " Ama"
Käyttäjän avatar
myymyy
Nuoret 6-10kk.
 
Viestit: 145
Liittynyt: 13 Helmi 2009, 23:34
Paikkakunta: helsinki
Nimi: Milla Mäkelä


Palaa alueelle Hoito-ohjeita ja ruokintakysymyksiä

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron