Sfinx ja likaiset korvat

Millaisia kissoja kiharan karvan ja nahan alla onkaan? Miten rodut eroavat toisistaan? Tähän osioon voivat kirjoittaa myös rekisteröimättömät vieraat. ALUEEN SALASANA ON surex - salasanalla pyritään estämään roskapostien lähetys.

Valvojat: Tuuli, Erika, iippis

Sfinx ja likaiset korvat

ViestiKirjoittaja Jenni H päivämäärä 15 Huhti 2010, 21:31

Hei vaan kaikille!

Minulla on vähän yli 4 kuukautta vanha sfinx ja olisi pari kysymystä. Luin netistä, että sfinxin korvat tulisi pestä pari kertaa kuukaudessa. Sfinxini korvat kuitenkin likaantuvat tosi nopeasti, joudun pesemään ne pari kertaa viikossa. Teenkö jotain väärin vai onko joillakin yksilöillä vaan nopeammin likaantuvat korvat?

T: Jenni
Jenni H
 

Re: Sfinx ja likaiset korvat

ViestiKirjoittaja Jenni H päivämäärä 16 Huhti 2010, 18:02

Joo, siis eläinkaupasta ostin jonkinlaisia korvatippoja. Niitä laitetaan pipetillä korvaan ja sitten putsataan topsilla.

Voisin ehkä kokeilla jotain muuta ainetta?
Jenni H
 

Re: Sfinx ja likaiset korvat

ViestiKirjoittaja Jenni H päivämäärä 16 Huhti 2010, 20:04

Kiitos kaikille vastauksista!

Korvat eivät punota, eikä lika ole mitenkään "putumaista", ihan sellaisesta ruskeasta, vähän suklaan näköistä pehmeää vahaa :p Minäpäs kokeilen putsata ilman, ihan kasvattaja käski semmoista käyttää, ei ollut oma idea =)
Jenni H
 

Re: Sfinx ja likaiset korvat

ViestiKirjoittaja Tuuli päivämäärä 16 Huhti 2010, 20:12

Parilla ihan muulla kissalla putsattiin korvia likaisuuden takia Virbacin korvanpuhdistusaineella ja ne kans likastui ihan kauheesti joka putsauksen jälkeen vaan lisää. Ehdotin että jätetään putsausaine pois - ja kas, loppui se ylenmääräinen vahan kertyminen. Kyseisten kisujen korvat toki vielä likaantuvat ehkä vähän enemmän kuin normaalisti, mutta eivät enää lainkaan samassa määrin ja aikaa on kulunut vasta pari-kolme viikkoa. Sama ilmiöhän on myös rasvaisen turkin kanssa joskus, kun oikein kovasti esim. Fairylla sitä rasvaa poistetaan, iho erittää sitä vain lisää. Ja se korvien likahan on ihan vain vaikkua, samaa mitä meidän ihmisten korviin kertyy. Se suojaa korvaa, joten sitä myös kertyy enempi jos korvia ainein kovasti putsataan.
Metsäkansan burmat (B, Mette, Jasmiini) + cornarit (Aino, Ninja)
Käyttäjän avatar
Tuuli
Moderaattori
 
Viestit: 482
Liittynyt: 27 Elo 2008, 11:50
Paikkakunta: Uppsala, Ruotsi
Nimi: Tuuli Larva


Palaa alueelle Kysy roduistamme

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron