Kissavessa ja sen sisältö

Kun jokin hoitoon tai ruokintaan liittyvä asia askarruttaa, kysy siitä täällä.

Valvojat: Tuuli, Erika, iippis

Re: Kissavessa ja sen sisältö

ViestiKirjoittaja myymyy päivämäärä 15 Loka 2009, 11:42

Kristallit menee mun mielestä yhdellä kissalla mut kahdella ne likaantuu jo niin nopeasti että ei siitä tuu mitään. Tää on tietysti vaan mun kokemus mut en kyllä usko että kissa haluaa niin likaisessa vessassa käydä ja ei se hygieenistäkään voi olla. Pissoja kun sieltä ei oikeen voi poistaa päivittäin vaikka haluaisikin. Joutuis vaihtamaan melkeenpä koko hiekan joka päivä :lol:

Meillä on ollut mikrohiekka käytössä ( Easy clean tai Extreme classic ) mut nyt ollaan joku kuukauden ajan sekoiteltu joukkoon Ökö plussaa tarkoituksena siirtyä kokonaan siihen. Ainakin vielä ollaan Ököön tyytyväisiä, ei pölise. Kulkeutuu kyllä muttei juuri hiekkiksen edustaa pidemmälle toisin kun mikrohiekkaa löytyy sängystä, sohvalta ja jopa pöydiltä. Ehkä se ei oo pitänyt kollin hajuja ihan yhtä hyvin kun toi Easy clean esim. mutta tarpeeksi hyvin kuitenkin. Lähinnä se pissa haisee vain hetkellisesti enemmän, sitten kun on imeytynyt kunnolla hajukin katoaa.

Niin ja hiekkiksinä meillä on kaksi koppimallia, toisessa on luukku paikoillaan ja toinen ilman. Luukullinen on eteisessä ja luukuton kylppärissä. Se luukku kyllä hieman auttaa myös hajuihin ja hiekan leviämiseen. Tosin oon miettinyt pääseekö jotkut hiekat toimimaan kunnolla noin umpinaisessa kopissa kun se kosteus ei pääse niin hyvin sieltä haihtumaan.
Sfinx poika Lankhmar Eagle-Eye "Rasmus"
Sfinx tyttö Hobbitqueen`s Amaranth " Ama"
Käyttäjän avatar
myymyy
Nuoret 6-10kk.
 
Viestit: 145
Liittynyt: 13 Helmi 2009, 23:34
Paikkakunta: helsinki
Nimi: Milla Mäkelä

Re: Kissavessa ja sen sisältö

ViestiKirjoittaja Niina päivämäärä 21 Loka 2009, 13:37

Meillä käytettiin joku kolmisen vuotta pellettiä ihan tyytyväisinä. Merkkinä oli Vapon lämmityspelletti ja laatikot sellaisia PeeWee-lootia. Ihan hyvin se toimi, eikä se kyllä pölise eikä hirveästi kulkeudu, kun pellettiä on oikea määrä (ei missään nimessä liikaa) ja kissat kuoputtaa tarpeeksi, että purut varisee alaosaan (tai sitten itse sekoittelee sitä ahkerasti). Jos pellettiä on liikaa tai laatikkoa ei hirveästi kuoputella, niin puru jää yläosaan ja sitten se kyllä kulkeutuu. Ja kyllähän niitä kokonaisia pellettejäkin joskus eksyy laatikon ulkopuolelle ja ne sitten tuntuu tosi mukavilta jalkapohjissa, kun astuu vahingossa päälle...

Mutta syy miksi siirryttiin pelletistä pois, oli niinkin hölmö, että kun muutettiin omakotitaloon ja kierrätetään biojätteet omassa kompostorissa, niin se tuli hetkessä täyteen kissanpissapurusta eikä toimi kunnolla. Taloyhtiössä toimi hyvin, kun oli iso biojäteastia, johon purut sai aina kipata, niin ei haitannut että sitä moskaa tulee niin julmetusti. Kun ei sekajätteeseenkään sitä purua viitsitä työntää, niin ostettiin katolliset tavislaatikot ja sisällöksi Supercarinon paakkuuntuvaa hiekkaa. Olen kyllä tykännyt siitäkin. Se ei juurikaan pölise, ja koska se ei ole mikrohiekkaa vaan sellaista vähän isompirakeista, niin se ei kulkeudu ihan mahdottomasti. Paakut on hyvä ja tiiviit ja hajutkin pitää ihan kohtuu hyvin. Ja kissat tuntuu tykkäävän, mikä on tietenkin pääasia ;) Eikä sitä kissanpissajätettä tule läheskään niin paljon kuin pelletillä.
Niina Niinimäki/FIN*Ketaleen kissala

DRX O'Sag's Ginny "Ginny"
DRX SC Tikrun Kedves "Ketku"
DRX Perplex Sanity Assassin "Tyyni"
DRX Ketaleen Kaksoisolento "Nötkötti"
Käyttäjän avatar
Niina
Nuoret 6-10kk.
 
Viestit: 108
Liittynyt: 27 Tammi 2009, 19:57
Paikkakunta: Tuusula
Nimi: Niina Niinimäki

Re: Kissavessa ja sen sisältö

ViestiKirjoittaja Tuuli päivämäärä 24 Loka 2009, 20:11

Meillä oli tuota kristallia (BestFriendin Fresh and Easy, lähimarketista löytyy) nimenomaaan kylppärissä, kun siellä ei hiekkaa voi pitää. Nyt ei ole enää tarvetta pitää siellä hiekkistä niin ei ole kristallikaan käytössä.
Metsäkansan burmat (B, Mette, Jasmiini) + cornarit (Aino, Ninja)
Käyttäjän avatar
Tuuli
Moderaattori
 
Viestit: 482
Liittynyt: 27 Elo 2008, 11:50
Paikkakunta: Uppsala, Ruotsi
Nimi: Tuuli Larva

Re: Kissavessa ja sen sisältö

ViestiKirjoittaja Hyppytiike päivämäärä 05 Helmi 2010, 19:56

Meillä kolmelle kissalle kolme katollista pottaa. Hiekkana ÖkoPlus ja aina iltaisin siivoan. Hiekkaa kulkeutuu ympäri kämppää ja kylppärin lattiakin täytyy lakaista vähintään kahdesti päivässä. Toisaalta potta on helppo siivota, kun hiekka on kevyttä. Pölisee jonkin verran.

Välillä meillä on ollut myös savi-sementti-mitä-ovatkaan- hiekkoja, mutta en tykkää siitä, kun ne täytyy hävittää sekajätteenä. Kissatkin haisevat ihan hiekalle.

Varastossa meillä on kaksi PeeWee pottaa, kun vielä vuosi sitten meillä oli Vapon puupelletit käytössä. Kuuki sitten päätti yht'äkkiä, ettei sellaiseen suostu enää kakkimaan ja teki tortut vessan lattialle. Hiekanvaihto onneksi auttoi. Tavoitteena olisi jossain vaiheessa yrittää taas vaihtaa pellettiin, kun tulisi paljon edullisemmaksi eikä ne kulkeudukaan yhtä pahasti kuin tuo Öko. Ehkä kokeilen jotain pienempää pellettiä.
Seer's Tiare (CRX a)
Spectrolite Elastigirl (CRX b 03 33)
Seer's Dagaz (CRX ns 24)
Käyttäjän avatar
Hyppytiike
Pennut 3-6kk.
 
Viestit: 15
Liittynyt: 29 Tammi 2010, 00:00
Nimi: Kaisa-Inkeri Silonsaari

Re: Kissavessa ja sen sisältö

ViestiKirjoittaja Tuuli päivämäärä 05 Helmi 2010, 21:43

Meillä on kolme hiekkistä tällä hetkellä neljälle kissalle. Kuulun niihin jotka opastavat hankkimaan monta hiekkistä. Toiset kissat voivat olla hyvinkin tarkkoja että jommallekummalle hädälle ei mennä hiekkikseen jossa on jo "elämisen jälkiä" ja aina jos jotain hätäilyyn liittyvää häiriötä on, niin vastauksena on, että lisää hiekkiksiä. Joten olen valinnut opastaa väkeä jo heti alkuun hankkimaan useampia hiekkiksiä, ehkä hiekkis-ongelmia ei siten ikinä ilmestyisikään? Ja jos on asunnossa lääniä enemmänkin ja kissa(t) vielä pentuja, niin on hyvä olla kämpän molemmissa päissä (tai joka kerroksessa) hiekkikset.

Itse tykkään siitä että hiekkiksiä on sen verran ettei niitä "koko ajan" tarvi olla putsaamassa (vaikka ei liian pitkiä välejäkään voi olla). Sitten kun meille tulee taas pentuja niin hiekkisten määrä lisääntyy, ja viittä kissaa varten pitäisi sitten olla jo neljä hiekkistä. Meidän katolliset hiekkikset ovat iglu, normikokoinen ja yksi isompi lootakko.
Metsäkansan burmat (B, Mette, Jasmiini) + cornarit (Aino, Ninja)
Käyttäjän avatar
Tuuli
Moderaattori
 
Viestit: 482
Liittynyt: 27 Elo 2008, 11:50
Paikkakunta: Uppsala, Ruotsi
Nimi: Tuuli Larva

Re: Kissavessa ja sen sisältö

ViestiKirjoittaja Sohvi päivämäärä 08 Maalis 2010, 13:02

Heippa!
Tiedustelen kokeneemmilta, että miten on riittääkö yksi isohko vessa kolmelle kissalle? Minulla on kaksi Cornish rexiä yksi tyttö ja yksi poika, molemmat leikattuja. Nyt ollaan ottamassa kolmatta kissaa, Devon rexiä, joka tyttö. Aluksi sijoituksessa eli leikataan vasta ekan poikueen jälkeen. Elikkä tulenko toimeen yhdellä vessalla. Kahden kanssa ei ole tullut mieleenkään hankkia toista vessaa. Putsaan vessan aamuin illoin ja ikinä ei ole vessa ollut sotkuinen.

Kiitos neuvoista!
Sohvi
Pennut 3-6kk.
 
Viestit: 4
Liittynyt: 08 Maalis 2010, 11:28
Nimi: Marika Bäck- Seppälä

Re: Kissavessa ja sen sisältö

ViestiKirjoittaja Sohvi päivämäärä 08 Maalis 2010, 14:18

Niin mä ainakin aluksi ajattelin pärjätä yhdellä. Toki ostan mahdollisimman ison laatikon, vaikkei nykyinenkään mitenkään pieni ole. Kun tuntuu ettei nuo cornarit ainakaan kovin ahkerasti vessaa täytä :D pieni ruokaisia muutenkin ovat ja ei mitään suursyömäreitä.
Sohvi
Pennut 3-6kk.
 
Viestit: 4
Liittynyt: 08 Maalis 2010, 11:28
Nimi: Marika Bäck- Seppälä

Re: Kissavessa ja sen sisältö

ViestiKirjoittaja Sohvi päivämäärä 09 Maalis 2010, 15:49

Aika hauskaa, että kisutkin on niin nirsoja. Vähän kun me ihmiset. Ei mua ainakaan paljoa napaa mennä vessaan, jos siellä jonkun jarrutus jäljet olisi, saati sitten pönttö vetämättä :D Mutta toisaalta kissathan on tunnetusti puhtautta rakastavia eläimiä.
Sohvi
Pennut 3-6kk.
 
Viestit: 4
Liittynyt: 08 Maalis 2010, 11:28
Nimi: Marika Bäck- Seppälä

Re: Kissavessa ja sen sisältö

ViestiKirjoittaja memu päivämäärä 01 Syys 2010, 12:30

Minulla on kahdella kissalla yksi kulmahiekkis. Ennen se oli pesuhuoneessa, mutta oli aina kurja ennen saunomista ja suihkua pestä lattia. Siirsin laatikon eteisen portaiden alle. Tein vanhasta suuresta pärekorista kannen laatikolle (nurinpäin lattialle, aukko kylkeen), on esteettisesti kauniimpi kuin sen oma muovinen kansi. Karkea eteismatto on oviaukon edessä. MUTTA, jos joku keksisi semmoisen maton, että se hiekka jäisi siihen, eikä levittäytyisi pitkin eteistä. :x Käytössä on mikrohiekka E.Classic ja se kyllä kulkeutuu kissan jaloissa tai sitten ne pöllyttävät sitä hiekkaa oikein olan takaa. Siivoan sen aamuin illoin, ja ihan riittävä se on ollut huolimatta nahkan suuresta kakkimäärästä -ja hajusta. :D Mutta jos jätät yhdenkin kerran siivoamatta, on siinä aikamoinen homma! Ja jotenkin tuntuu, että hajutonta kissanhiekkaa ei olla vielä keksittykään.
SPH Fin*Hobbitqueen´s A Kind of Magic, "Taika"
Käyttäjän avatar
memu
Pennut 3-6kk.
 
Viestit: 52
Liittynyt: 29 Huhti 2009, 12:07
Paikkakunta: Ulvila
Nimi: Merja Korpinen

Edellinen

Palaa alueelle Hoito-ohjeita ja ruokintakysymyksiä

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa

cron